Divat: Fagyiban is kell a trend

Szeretettel köszöntelek a Divat Közösség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1548 fő
  • Képek - 2141 db
  • Videók - 385 db
  • Blogbejegyzések - 752 db
  • Fórumtémák - 33 db
  • Linkek - 1420 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Divat Közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Divat Közösség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1548 fő
  • Képek - 2141 db
  • Videók - 385 db
  • Blogbejegyzések - 752 db
  • Fórumtémák - 33 db
  • Linkek - 1420 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Divat Közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Divat Közösség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1548 fő
  • Képek - 2141 db
  • Videók - 385 db
  • Blogbejegyzések - 752 db
  • Fórumtémák - 33 db
  • Linkek - 1420 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Divat Közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Divat Közösség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1548 fő
  • Képek - 2141 db
  • Videók - 385 db
  • Blogbejegyzések - 752 db
  • Fórumtémák - 33 db
  • Linkek - 1420 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Divat Közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A trendek követése minden iparágban elengedhetetlen, de még jobb, ha követés helyett diktálja egy cég a divatot. Nincs ez másképp a legnépszerűbb nyári termék, a fagylaltok esetében sem. Hogy mekkora lesz a siker, az az ismertségen is múlik.

 

A jó cukrászok elsősorban saját kreativitásukat igyekeznek felhasználni, hogy új ízeket kreáljanak. Kiszámíthatatlan, hogy melyik ötlet válik hosszú távon sikeressé – mondta Horváth Ferenc, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete alelnöke a Piac & Profitnak

- Találkoztam már egészen extrém készítményekkel is. A lecsófagylalton még én is csodálkoztam, nem is hódította meg a piacot. A lime-os viszont kifejezetten kellemes ízű, ráadásul mentással is jól kombinálható. A szakma természetesen fejlődik, és az igényesebb cukrászdák időről időre a pultra tesznek valami újdonságot.

 

Persze a vásárlóréteg nem egységes. Az újdonságokra inkább a fiatalok a vevők, az idősebbek inkább a hagyományos ízeket, a puncsot, a csokoládét és vaníliát keresik.

- A szokatlan, vagy inkább abszurd kombinációkkal is érdemes próbálkozni, de nem feltétlenül kell ezeket hosszú távon a kínálatban tartani. Lehet, hogy egy új ötlet csak egyetlen szezont ér meg, aztán le kell cserélni egy másikra.

Az újító trend első generációs terméke a velencei álom nevű, narancssziruppal megbolondított vaníliafagylalt. Néhány évvel ezelőtt jelent meg a fagyizók hűtőpultján, és igen gyorsan el is terjedt. Mára visszaszorult, amiből az következik, hogy nem lesz maradandó. Egy-két évvel ezelőtt a “történelmi fagylaltok” kezdtek terjedni, főleg a kézműves fagylaltozókban. A leírásokból tudhatjuk, hogy Sissi leginkább az ibolyafagyiért rajongott (jó marketingérzékkel egykori kastélya közelében természetesen ma is kapható), míg korában sok helyen árusítottak levendula ízűt. Ezek újra terjedni kezdtek, de több mint túlzás lenne azt állítani, hogy minden cukrászda ezekkel kedveskedik a vendégeknek. Egyre több helyen tűnik fel viszont a bazsalikom fagylalt, vagy más, ezzel a fűszerrel ízesített gyümölcs íz.

Ismertség és másolás

Hogy min múlik, hogy egy-egy kombináció meghódítja-e az országot, esetleg a világot? Horváth szerint elsősorban az elsőként előállító üzlet ismertségén, illetve a szájhagyományokon.

- A nevesebb cukrászdák kínálatát a szakmabeliek és az édességeket kedvelő civilek is folyamatosan figyelik. Ha a cukrász előrukkol valami újjal, ami aztán elnyeri a közönség tetszését, a konkurencia –több-kevesebb sikerrel- igyekszik azt lemásolni – magyarázta a szakember, aki kérdésünkre kifejtette, ugyan a jogi lehetőség elvben adott volna, nem jellemző, hogy az üzletek levédessenek bizonyos specialitásokat. Túl nagy lenne a költségvonzata az eredetiség vizsgálatának és a hosszas procedúra egyéb részeinek.

 

Forrás:http://www.piacesprofit.hu

Címkék: fagyi trend

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozástt a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu